In ‘Wij zijn slim’ onderzoekt Suzanne Weusten de dwaalwegen van het denken, variĆ«rend van kleine onschuldige versprekingen en geheugenfoutjes tot grote misgrepen met catastrofale gevolgen. De meeste mensen denken dat hun emoties een rationele beslissing in de weg staan, maar dit is niet zo, al zijn ze wel van invloed. Vooral de energiebesparende en egostrelende strategieĆ«n van ons briljante brein kunnen het gezond verstand vertroebelen.

Wat een heerlijk boek heeft Suzanne van ‘Wij zijn slim’ gemaakt. En wat lekker om met hedendaagse voorbeelden de psychologische kennis te verbeelden. Mijn valkuil is dat ik veel boeken met een zekere afstand lees; alsof het over anderen gaat. Die kans heeft zij mij niet gegund en vanaf de eerste bladzijden voelde ik me persoonlijk aangesproken. Dankjewel daarvoor.

 

bestel

 

Nog geen berichten

Laat als eerste een bericht achter.

Schrijf een bericht