Als ik een brood koop bij de bakker hebben we samen een mooi ritueel, dat nooit verandert. Ik heb het brood uitgezocht en de bakker snijdt het in de juiste dikte en schuift het brood in een zak. Vervolgens legt hij het brood op de toonbank. Ik pak het nog niet. Hij vertelt me eerst wat het brood kost. Ik ga akkoord en vind het geld in mijn beurs. Ik overhandig hem het geld en grijp op de terugweg met dezelfde hand het brood mee. Eerlijk oversteken dus. We ruilen op het zelfde moment brood voor geld.

Als ondernemer stuur ik heel graag rekeningen. Het uitrekenen en het invullen van de factuur is niet mijn grootste genot, maar het gevoel dat ik mijn energie heb kunnen omzetten in inkomen voelt goed. In mijn werk is het gebruikelijk dat ik de factuur pas na afloop stuur. En ik geef daarna mijn klant graag de gelegenheid om de rekening op te nemen in de administratie en de betaling te regelen. En dan maar hopen dat het niet te lang gaat duren…

Ik betaal ook heel graag rekeningen. Klinkt dat raar? Nee hoor. Ik ben ondernemer. Ik begrijp heel goed dat mijn zakenrelatie graag zijn verdiende geld wil ontvangen. Dus ook als ik in de garage een rekening ontvang betaal ik liever ter plekke. Het doet me goed dat we ‘gelijk oversteken’. En als ik eerst op een factuur moet wachten betaal ik deze het liefst direct nadat ik hem uit de post heb gevist.

In mijn vak is dat vaak anders. Mijn klant weet altijd vooraf precies wat de kosten zullen zijn. Ik hou niet van verrassingen en ik hou de prijs helder en overzichtelijk. De klanten wachten meestal op de factuur en daar heb ik geen problemen mee. Om te benadrukken dat ik snelle betaling belangrijk vind stuur ik het liefst de volgende dag al de rekening op. Er staat op mijn factuur geen uiterste betaaldatum. Er staat; “U helpt mij door de factuur snel te betalen”. En dat betekent dat veel klanten snel het geld op mijn rekening storten.

Maar soms gaat het mis. Helemaal mis. Dan heeft de klant bedacht dat betaling bewust moet worden uitgesteld tot een termijn van 60 dagen. Dan staat mijn geld dus nog bijna 2 maanden op de rekening van de klant. Er is in de relatie tussen de klant en mij geen enkele aanleiding voor. Ik heb niets misdaan waardoor ik straf verdien. Maar men noemt dat dan bedrijfspolicy. Dus hier vindt men het normaal dat ik naast ‘trainer’ ook nog 2 maanden ‘de bank’ speel. Ik heb zelf geen leveranciers met wie ik dit zelfde trucje uit zou kunnen voeren als ik dat al zou willen. Zo ben ik de bank geweest voor Siemens en voor Philips. Die zijn blijkbaar afhankelijk van jongens als Takkenwerk, want dit is de enige mogelijkheid om een opdracht betaald te krijgen. Of om een opdracht te mogen uitvoeren. Toch ben ik liever Bakker dan Bank…

Het kan anders: Ik werk vaak voor een trainingsbureau in Lochem. Na afloop van de training spreken we de dag door en drinken een glas op het resultaat. Voor ik vertrek kruipt de opdrachtgeefster achter de laptop en maakt het geld op mijn rekening over. Het geld is eerder thuis dan ik.

Bedankt Urs. Niemand betaalt sportiever dan jij.

Nog geen berichten

Laat als eerste een bericht achter.

Schrijf een bericht